Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Širi se Luka Novi Sad

Zemljište na obali Dunava u Novom Sadu, nedaleko od "Termoelektrane-toplane", ukupno 88 hektara, i zvanično je dodeljeno Luci Novi Sad, potvrdio je Milenko Milivojević, direktor ove kompanije.

Još nema kusura za "Konja na livadi" od Parking servisa

Novosađanin Zoran Maksimović koji je prošle godine pokušao da plati kaznu od 1.050 dinara "Parking servisu" crtežom "Konj na livadi", koji je procenio na 1.090 dinara, još čeka reakciju iz ovog preduzeća, pa je odlučio da im opet piše kako bi ih podsetio da mu nisu vratili "kusur od 40 dinara ili crtež ako već neće da ga prihvate kao vid plaćanja".

Saradnja fondacije "Menjuhin" i EDUKONS-a

Najavljenom saradnjom međunarodne fondacije "Jehudi Menjuhin" i Univerziteta EDUKONS u okviru projekta "Glasovi budućnosti" i Srbija se pridužuje nizu evropskih zemalja u kojima je razvijena mreža programa čiji je cilj da podseti političke, kulturološke i obrazovne institucije na ulogu koju ima umetnost i kreativnost u procesu ličnog i društvenog razvitka.

Kupusijada menja trase autobusa

Zbog održavanja Kupusijade u Futogu, u subotu 27. oktobra privremeno će biti zabranjen saobraćaj u delu Ulice cara Lazara u tom mestu, od Pionirske do Železničke.

Uskoro pretresi đačkih torbi u školama

Savet za javni red, mir i bezbednost Skupštine grada prihvatio je predlog da škole uvedu periodične preglede učeničkih torbi, povećaju broj dežurnih nastavnika, kao i da se formira Koordinacioni tim koji će biti dostupan 24 časa svima koji žele da prijave nasilje u školi.